Öğretmen hakkında mail şikayeti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Mart 2010 15:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'nde, ilköğretim 5'inci sınıfta okuyan Ş.S.K. adlı öğrencinin velisi Hasan Hüseyin K., öğretmeni D.Ç.'nin kızına gönderdiği mailde 3 peygambere hakaret edildiği iddiasıyla savcılığa, milli eğitim müdürlüğüne ve bakanlığa şikâyette bulundu.

İlköğretim Okulu'nda görevli sınıf öğretmeni D.Ç. tarafından 2 ay önce öğrencisi 11 yaşındaki Ş.S.K.'ye gönderildiği ileri sürülen ?powerpoint' sunumu şeklindeki mail, öğrencinin babası Hasan Hüseyin K.'nın tepkisine neden oldu. Giyim mağazası sahibi baba, resimlerle anlatılan mailde Hz. Musa, Hz. İsa ve Hz. Muhammed'e hakaret edildiğini öne sürerek önce kızını başka bir sınıfa aldırdı, ardından öğretmen hakkında Cumhuriyet Savcılığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Milli Eğitim Bakanlığı'na şikayette bulundu.

Öğretmeni tarafından kızına sürekli siyasi içerikli mailler gönderildiğini iddia eden baba, en son gelen mailde ise peygamberlere ve dinlere hakaret edildiğini savundu. D.Ç.'yi 2 ay önce şikayet etmesine rağmen bir sonuç alamadığını belirten Hasan Hüseyin K. şunları söyledi:

"Önceleri siyasi içerikli mailler gönderen öğretmene sesimizi çıkarmadık. En son attığı mailde ise üç büyük dine ve peygamberlere hakaret ediliyordu. Artık bu mailde sabrımız taştı. Bir çok yere şikayet ettim, ancak iki ay geçmesine rağmen bir sonuç çıkmadı.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber